Blog

100 x 100 (sí, són 10.000 metres), amb Neda el Món: el meu homenatge particular a Paulus Wildeboer

by in Aigües obertes, Presència

10389224_403237223173214_8329607015519558038_n

Per acomiadar l’any en remull, Neda el Món ens va proposar fer 100 sèries de 100 m a les piscines Bernat Picornell (en total, 10.000 m). La fita va tenir lloc ahir, i la rebuda va ser certament nombrosa, com demostra la fotografia inicial. L’afició per la natació creix, i això es nota en celebracions com aquesta.

De fet, és una prova que diversos clubs promocionen darrerament, amb algunes varietats (100×100, 120×100, 130×100, etc…). La primera vegada que les vaig fer va ser fa més de vint anys, quan nedava al CN Sabadell, sota les ordres de Paulus Wildeboer. No estic del tot segur si va ser ell qui se les va inventar, però si no ho va ser, com a mínim se li ha d’atribuir el mèrit d’haver estat un dels màxims promotors d’aquesta fita. Les 100 x 100 eren, per als nedadors i nedadores del CN Sabadell, almenys durant l’època que hi vaig ser, el darrer entrenament de l’any, el del 31 de desembre. Això sí que era un tancament d’any fort!

Ahir, gràcies a Neda el Món, vaig tenir l’oportunitat de tornar-les a fer. De fet, han estat el meu petit homenatge personal a en Paulus Wildeboer, que ens va deixar enguany. Esclar que els ritmes (sortint cada 1:45, i nedant entre a 1:22 i 1:25 cada sèrie, més o menys) no tenen res a veure amb els que feia quan tenia 17 anys. La nostra cara (i sobretot el nostre gest) en acabar la darrera de les sèries ho diu tot. Per cert, moltes gràcies als companys que durant tota l’estona van tirar del grup, com en Josep Pagès, entre d’altres.

 

 

Nota final:

Per altra banda, en el meu cas (i em consta en el de molta altra gent) aquest ‘repte’ forma part de la preparació de cara a la Travessia Medes-Formigues (22,5 km) que tinc previst fer el 2015.

 

03.10.2015: Formigues – Medes, amb Neda el Món

Formigues- Medes2

Formigues – Medes. el recorregut.

La Formigues – Medes és la travessia més llarga de totes les travessies a mar obert que se celebren anualment a Catalunya. Durant el recorregut es pot gaudir dels paisatges més famosos de la Costa Brava: Illes Formigues, el Far de Sant Sebastià, Tamariu, la Punta del Mut, Aiguablava, Sa Tuna, Aiguafreda, el Cap de Begur, la platja de Pals i les Illes Medes.

A dia d’avui, només 24 nedadors ho han aconseguit!! Podeu consultar qui han sigut els pioners i el ranking fins al dia d’avui d’aquesta espectacular travessia aquí. M’agradaria afegir el meu nom a aquesta selecta llista.

Un altre repte que és possible dur a terme gràcies a l’equip de Neda el Món .

 

BB_CAT

 

Leave a Reply