Blog

La llista Falciani desenmascara que el rei va despullat (al puntCAT, TV3, 12/02/15)

by in Entrevistes, Presència

B9rPl01IIAAZSxI

En aquest apunt, penjat a ‘Reflexions periscòpiques’, recullo algunes de les idees que hi vaig expressar.

La publicació de la “llista Falciani”, amb noms i cognoms, ha obert molts debats. Per un cantó, sobre les vies per on circulen i per on s’amaguen els diners. Amb la lluita contra el frau fiscal com a rerefons i la pregunta de per què no es vol pagar impostos. I per l’altre, per què s’ha publicat ara la famosa llista que implica milers de grans fortunes de tot el món i què pot suposar?

Ariadna Oltra ha abordat tot això amb: Josep Maria Lluís de Odriozola, Cap de l’Equip Nacional de la Delegació Central de Grans Contribuents; Anna Rossell, sòcia directora de l’Àrea Fiscal d’IMB Grup; Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal UB; Miquel Puig, doctor en Economia UB, i Raül Romeva, exeurodiputat, doctor en Relacions Internacionals per la UAB i llicenciat en Ciències Econòmiques.

El “.CAT” ha recuperat aquest dijous, pel seu valor de testimoni periodístic, l’entrevista que el programa va poder fer al juny a l’autor de la llista, Hervé Falciani, perseguit per la justícia suïssa per violació de secret bancari.

El programa també ha parlat amb Simona Levi, membre del Partit X i d’Xnet, un grup d’activistes que treballen pel control ciutadà de les institucions i que posa sobre la taula els pros i els contres de la publicació en aquest moment de la “llista Falciani”.

Leave a Reply