Blog

Frau fiscal (participació al debat del .CAT, TV3) 19/06/14

by in Entrevistes, Presència

Al “.CAT” hem abordat la xacra del frau fiscal. Ariadna Oltra ha entrevistat Raúl Burillo, l’inspector d’Hisenda i exdelegat especial d’Hisenda a les Balears, que va encapçalar l’equip que va descobrir, entre altres, el “cas Palma Arena” i el “cas Nóos”.

Al debat, hi han participat Joan Iglesias, assessor especial de l’Agència Tributària de Catalunya; Miguel Ángel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda (GESTHA); Anna Rosell, economista i directora de l’àrea fiscal d’ IMBGrup; Jordi de Juan, advocat especialista en contenciosos fiscals, professor de Dret Financer i Tributari de la UB, i exportaveu de la Comissió d’Economia i Hisenda del Congrés (2001-2003); Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals, i Xavier Sardà, periodista.

Ariadna Oltra també ha aconseguit entrevistar Hervé Falciani, actualment testimoni protegit de diversos governs europeus i sense residència coneguda. Aquest enginyer informàtic va descobrir les pràctiques d’evasió fiscal fetes per 130 de les principals fortunes mundials des de l’oficina del banc HSBC a Suïssa on treballava.

Leave a Reply