Blog

‘Espanya s’hi ha posat de cul perquè no ha cregut mai en la democràcia’ (Entrevista al Diari de Sant Cugat)

by in Entrevistes, Presència
captura-de-pantalla-2014-11-01-a-les-19.53.38-304398
FOTO: Artur Ribera
Som una nació europea, el seu nou llibre. Com el presenta?
És una reflexió personal del que han estat, sobretot, els darrers deu anys i, particularment, els darrers quatre anys, no només en relació a allò que significa Catalunya dins el marc europeu, sinó també el que significa el propi projecte europeu. Per a mi, dues situacions que són complementàries. Una, l’evolució del somni català: l’eclosió i posterior evolució d’un sentiment col·lectiu que no deixa de ser la voluntat d’avançar, la voluntat de trencar amb un estat completament paralitzant. I, paral·lelament, el somni europeu, que està en una etapa de descrèdit i de frustració preocupants que obliga a replantejar-se cap a on va aquest somni. Dos somnis que tenen un factor comú. Se’n diu democràcia.
Què està fallant a Europa?
La dificultat per entendre que aquest projecte no es pot fer com fins ara: de dalt a baix. En el cas català, tenim una circumstància que s’estan mirant amb molta atenció: com aquest moviment, que surt de baix cap a dalt, està provocant un canvi brutal en tot el que té a veure amb els sentiments col·lectius i en la pròpia definició del concepte estat-nació. Està en joc la democràcia com a concepte.
Trobareu l’entrevista sencera al Diari de Sant Cugat (24/10/14)
IMG_3819

Leave a Reply