Blog

Corrupció: la xacra (participació al debat .CAT) (13/11/14)

by in Entrevistes, Presència

B2XI9InIAAA-5g5

La xacra de la corrupció està rebentant les costures del sistema politic. Caldrà un gran esforç de regeneració democràtica per recuperar la confiança de la societat després de l’allau de casos que vénen sortint els últims anys, mesos i setmanes. Per lluitar-hi jutjats, fiscalia, unitats d’investigació hi van darrera, però també els ciutadans. Com la Bústia X, basada en filtracions ciutadanes per denunciar la corrupció, i que ja ha ajudat a destapar grans casos com el de les “targetes opaques”.

Com funciona? Què fan? Ariadna Oltra ha entrat a les entranyes de la Bústia X i ha parlat amb una de les seves impulsores, Simona Levy, que també ha estat en directe al plató del “.CAT”. L’han acompanyat David Fernández de la CUP i president de la comissió parlamentària sobre frau, corrupció i el “cas Pujol”; Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals, que en la seva etapa com a eurodiputat va promoure mesures per acabar amb el frau; Sònia Gutiérrez, presidenta de l’Associació Professional de la Magistratura; Ignacio Escolar periodista i director de eldiario.es, mitjà que ha tret la informació de les “targetes opaques” gràcies a la feina de la Bústia X; i Toni Aira, periodista expert en comunicació política

 

 

 

 MILLORS MOMENTS:
“El cost econòmic de la corrupció és de 120 mil milions d’euros a Europa”, diu Romeva

http://www.tv3.cat/videos/5345791/El-cost-economic-de-la-corrupcio-es-de-120-mil-milions-deuros-a-Europa-diu-Romeva

Leave a Reply