Blog

Clima i medi ambient, absències europees (ARA, 13/12/14)

by in Articles, Presència

Captura de pantalla 2014-12-13 a les 8.52.19

Segons l’Eurobaròmetre del setembre passat, el 95% de la població europea considera que la protecció del medi ambient és important, i molta gent pensa que s’hi pot fer més. Tot i la crisi econòmica, la preocupació pel medi ambient no disminueix. De fet, una gran majoria d’aquestes persones pensen (pensem) que l’ús eficient dels recursos naturals (el 79%) i la protecció del medi ambient (el 74%) poden impulsar la recuperació econòmica.

No obstant això, les reticències de determinats sectors empresarials i econòmics, de grups d’opinió escèptics i de representants institucionals més condicionats pels interessos immediats i locals que pel bé comú i transgeneracional fan que les qüestions ambientals es trobin encara entre les més castigades a l’hora d’establir agendes i de marcar prioritats polítiques. La Comissió Juncker no s’escapa d’aquesta malaltia estructural. (es pot llegir l’article sencer a l’ARA)

 

 

Font foto: François Lenoir/Reuters

Leave a Reply