Blog

Grècia: millor un futur incert que la certesa d’un no futur (Ara, 31/01/15)

by in Articles, Presència
del-que-no-Syriza-Varufakis_ARAIMA20150131_0059_1

Font foto: Marko Djuca / Reuters / ARA

I Syriza, finalment, obre la porta del laberint. Després de setmanes aguantant-se la respiració, diumenge qui més qui menys va deixar anar l’aire contingut. Alguns de manera exultant, explosiva, eufòrica (“Ho veieu? Sí que es podia!”), d’altres sense cap intenció d’amagar la decepció, la frustració, fins i tot la ràbia (“Ja ho veureu, ja, on ens portaran aquests. Al desastre!”). Sigui com sigui, la veritat és que les ganes de canvi, la necessitat de girar full i de trobar-se davant d’un full en blanc, han estat molt més poderoses que la por i les amenaces. Almenys ara es pot pensar a escriure un relat diferent del que ha lligat de peus i mans les expectatives gregues, i per extensió del sud d’Europa, en els darrers temps. No obstant això, lamento haver de dir també que, sense tinta femenina, aquest relat neix coix (la manca de paritat és un malvici del segle passat que la nova política hauria d’eradicar d’arrel). Sigui com sigui, … (podeu llegir l’article sencer a http://www.ara.cat/opinio/Grecia-millor-futur-incert-certesa_0_1295270566.html)

Leave a Reply