Blog

Entrevista concedida a Tribuna.cat

by in Entrevistes, Llibres, Presència

Fa uns mesos va dir adéu al seu escó al Parlament Europeu. Durant dues legislatures, va ser eurodiputat per Iniciativa per Catalunya. Aquest doctor en Relacions Internacionals, heterodox per parlar clar, bon esportista i bon comunicador, coneix com pocs els passadissos de les institucions europees.

Europa el fa patir, però hi continua creient, com ho expressa en el seu llibre Som una nació europea (i una carpeta incòmoda) (Rosa dels Vents). Ara, ens rep per passar revista a l’actualitat de Catalunya i d’Europa.

Senyor Romeva, ha mantingut una posició sobiranista dins d’Iniciativa per Catalunya (ICV). A vostè, que diuen que és un bon nedador, li ha costat surar enmig de les aigües procel·loses d’ICV?
-Jo he estat sempre molt clar en la meva postura sobre el procés. Fa vuit mesos que vaig deixar les meves responsabilitats en els òrgans de direcció d’ICV. Vaig mantenir els meus posicionaments abans i després. Alguns dels meus posicionaments es comparteixen, i d’altres no. Ara, voldria dir que Iniciativa està fent una evolució que no li és gens fàcil. Crec que el dret a decidir sí que forma part de l’ADN d’Iniciativa, però potser algunes possibles estacions finals del procés, no. Iniciativa està buscant el seu perfil. (podeu llegir l’entrevista sencera a http://www.tribuna.cat/entrevista//hem-anat-massa-a-europa-a-convencer-nos-a-nosaltres-mateixos-26-02-2015.html )

Leave a Reply