Blog

Ulisses/Tsipras vs. Circe/‘troica’ (a l’ARA, 25/02/15)

by in Articles, Presència

Captura de pantalla 2015-02-26 a les 15.13.31

L’estira-i-arronsa entre el govern alemany (secundat per la resta de governs europeus) i el govern grec (preocupantment aïllat) suposa un punt d’inflexió en la narrativa europea.

Hi ha qui en cada gest, cada cessió, cada acord, hi veu un vencedor i un vençut. Per a alguna gent, el fet que la troica no s’hagi desmantellat (com demanava Syriza en el seu programa electoral) posa de manifest que Tsipras i Varufakis han claudicat i, per tant, perdut. Per altres, el sol fet que el nou executiu hel·lè hagi tingut els governs europeus contra les cordes mostra la debilitat de la cancellera més poderosa des que Thatcher va pronunciar el ja mític “ There is no alternative ”. (pots llegir l’article sencer a http://www.ara.cat/opinio/UlissesTsipras-vs-Circetroica_0_1310268977.html )

Leave a Reply