Blog

Independència energètica: sí, es pot (publicat a l’ARA, 12/07/15)

by in Articles, Presència

Captura de pantalla 2015-07-12 a les 7.21.04

Independència energètica: sí, es pot (publicat a l’ARA, 12/07/15)

“Si la ciutadania de Catalunya fos sobirana del sistema energètic hi guanyaria considerablement en diferents aspectes que, en general, dependrien poc del partit de govern o de les majories parlamentàries”.

Aquestes són les paraules que encapçalen l’informe que recull les conclusions del 2n Congrés d’Energia de Catalunya (CoEnerCat), els ponents del qual aspiraven a respondre a la següent pregunta: què hi guanyaríem en el sistema energètic de Catalunya, amb un estat propi?

En un moment en què calen arguments i reflexions de fons sobre quins riscos, però també quines oportunitats, se’ns obren en el cas que Catalunya esdevingués estat, la que gira al voltant de l’energia és, sens dubte, una de les qüestions més determinants.

A grans trets, convé posar l’èmfasi en, almenys, dos aspectes. El primer: actualment ja disposem de les infraestructures per garantir el subministrament i distribució energètica a tot el país, tal com posa de manifest l’informe 9 del CATN. I el segon: la independència ens permet aplicar mesures per tenir un millor sistema energètic, més sostenible, assequible i eficaç. I aquí és, precisament, on les conclusions del CoEnerCat són un magnífic argumentari… (l’article sencer es pot llegir aquí)

Leave a Reply