Blog

Pont de cendra (Novetat editorial)

by in Llibres

 

978841564566

 

 

 


ARA LLIBRES (AMSTERDAM) publica Pont de cendra, de Raül Romeva

 

“Una novel·la apassionant sobre la força de l’amor i l’absurd de la guerra, basada en la història real dels anomenats «amants de Sarajevo» i en les vivències del mateix autor, testimoni d’excepció de la crueltat del setge durant els darrers anys de la guerra de Bòsnia.

La Dragana, una nena de deu anys, viu a Bòsnia en ple confl icte bèl·lic. A través del seu dietari, coneixem la tràgica història del seu germà i la seva enamorada, una parella que lluita contra els horrors de la guerra i la intolerància de la religió per donar vida al seu amor.

Aquesta història traspassarà el temps i l’espai i confluirà de manera insòlita amb la Natza i el seu viatge al mític volcà de la novel·la Viatge al centre de la Terra, de Jules Verne. El pes de l’episodi bèl·lic, el dol per la mort d’éssers estimats i un conflicte d’identitat enllaçaran la vida dels protagonistes, enfrontats a una realitat sorprenent que desconeixien.”

 

QUÈ EN DIUEN?

 

Un testimoni d’excepció (30/09/2015), per Lluís Llort a PuntAVUI

Catorze 14 (29/09/15), per Eva PiquerCatorze

La pau sempre se signa amb l’enemic :  “Romeva reflexiona sobre com l’estigmatització condueix als conflictes armats, que parteixen de la voluntat de “trencar ponts” i “deshumanitzar l’altre”. Davant d’això, reclama el perdó basat en la memòria. “La pau sempre se signa amb l’enemic “, ha afegit”. (8/10/15), per ACN.

Tu decideixes si basteixes ponts o dispares un tret‘, (8/10/15), per Assumpta Maresma Vilaweb

La fuerza del amor, lo absurdo de la guerra (8/10/15), per Sandra Bruna

Romeva basteix ponts (8/10/15), Josep Massot La Vanguardia

Se’ns jutja per com ens veuen, no per com som (10/10/15), Jordi Nopca a l’ARA

Por grandes que parezcan las diferencias, se pueden construir puentes (11/10/15 ), per Irene Dalmases EFE

Ponts, fronteres i identitats : “Si reflexionem serenament en la diferència, i això és el que a través dels personatges de Pont de cendra fa el seu autor, ens trobem que tots i cadascun de nosaltres d’alguna manera som éssers de frontera respecte dels altres fins que no construïm ponts de comunicació que ens acostin, que ens permetin la proximitat, veure’ns el rostre.” (22/10/15), per Teresa Costa-Gramunt

‘El que més m’ha cridat l’atenció d’aquesta novel·la és la metàfora que s’amaga en el seu títol, és pot construir un pont de cendra? La resposta és obvia, no, no és pot. Però com l’au fènix reneix de les seves cendres, aquestes cendres poden formar part dels pilars d’un nou pont’. La petita llibreria (22/10/2015).

L’eco se sent: Pont de cendra  “La cendra és el pont pel qual caminem, per no morir negats en l’oblit. Però la idea del pont tindrà d’altres significats, conjuntament amb la de l’espiral, que es van repetint”.(26/10/15), per Helena Bonals

Una novel·la plena de drames, però gens dramàtica (31/10/15), per Pere Antoni Pons a l’ARA

La novel·la de Romeva i el procés (31/10/15), per Xavi Rius SantEl Periódico

Sobre l’absurd de la guerra : ”  La lectura d’aquesta història arriba al cor del lector. Ja sigui per els fets reals que pren com a punt de partida, per la contextualització de la narració, per la bellesa salvatge de les descripcions”  (31/10/15), per Silvia Cantos

‘Pont de cendra’, de Raül Romeva  (8/11/15), volsllegir.cat

‘Pont de cendra’ és una lectura recomanable on l’autor ha aprofitat per a fer petits i grans homenatges als herois quotidians que aconseguixen sobreviure a la tragèdia i sobreposar-se al dolor i el mal que els han infringit  (9/11/15), de Manel Alonso Català a Sonsdexaloc.cat

‘Pont de cendra’: Brisalls de memòria i notes de l’autor –testimoni de la guerra de Bòsnia–, dos relats paraŀlels que es fan un amb la perícia dels bons narradors. (17/11/15), Anna Carreras (Time Out)

‘Pont de cendra’ provoca pell de gallina al lector i frapa l’ànima (22/11/15), de La petita llibreria

‘Pont de cendra’ entre els llibres més venuts a la Llibreria La Impossible, del 9 al 15 de novembre (via Vilaweb)

‘Pont de cendra’ neix, com és desitjable, de l’amor (30/11/15), Carme Miró a Quaderns de llibres

De bell nou, la identitat. És un tema al qual hi torne sovint perquè el considere fonamental, perquè ens l’apliquen i l’apliquem tothora cada dia: que si els catalans fem això, que si els espanyols o els francesos fan allò altre…, que si les dones, que si els àrabs… que si els “cupaires”, que si els de “Junts pel sí”… Etiquetem a tort i a dret. Tanmateix, hem de parar atenció al fet que etiquetar ens etiqueta’ (25/01/2016), per Observatori Conarda.

‘Romeva aborda el ‘estigma’ humano en una novela ambientada en la guerra de Bosnia’ (12/04/16), Europa Press

Leave a Reply