Gausacs Castellers de Sant Cugat

 

Els Castellers de Sant Cugat van néixer l’any 1996, i gràcies a una molt bona resposta dels santcugatencs, ara podem dir que estem plenament consolidats i que som una entitat més dins el teixit associatiu del nostre poble. Una entitat que aplega unes dues-centes persones amb un objectiu comú: fer dels castells una tradició arrelada al municipi.

Va ser a finals d’octubre de 1995, que el Club Muntanyenc va encarregar-se de convocar una xerrada sobre el fet casteller, per tal de reunir tota aquella gent que estigués interessada en la creació d’una colla castellera santcugatenca. Una resposta massiva, l’empenta dels més joves, el seny dels no tan joves, la saviesa dels més grans i la il·lusió de tots plegats va permetre que els assaigs comencessin a la E. P. Joan Maragall, i que a finals de febrer del 1996, ens constituíssim com a entitat jurídica pròpia, desvinculant-nos del Club Muntanyenc.

Paral·lelament als assajos de castells, un grup de gent igualment il·lusionada van emprendre la difícil tasca d’aprenentatge de les tècniques de tocar la gralla i el tabal. Tot els esforços estaven centrats a crear una colla seriosa, amb ganes de fer les coses ben fetes, amb l’objectiu de fer castells i promoure les relacions humanes i de fraternitat entre els seus membres i el conjunt de la societat, i amb molts anys per arrelar i fer estimar els castells a una població poc acostumada a ells, però que des de l’inici de la nostra activitat ha seguit amb entusiasme els nostres avenços, omplint de gom a gom la plaça en les diades més importants de la colla: la Festa Major de Sant Cugat i la Diada de la colla.

 

Us convido a que ens conegueu millor: Castellers de Sant Cugat (Gausacs)